معرفت شناسی
فرق بین آدم ها چیست ؟ چرا بعضی درست تصمیم میگیرند قشنگ فکر میکنند و بعضی اینگونه نیستند؟ بعضی از مردم انقدر منطقی هستند که حتی اگر دشمن آدم هم باشند انسان به آن ها احترام می گذارد، این منطق و استدلال از کجا آمده؟بعضی هم هستند که خیلی قشنگ صحبت میکنند اما حرف آنها قشنگ نیست چه کنیم که حرف قشنگ را از قشنگ حرف زدن تشخیص دهیم؟ معرفت شناسی کلاسی است که در آن درست اندیشیدن را می آموزیم تا در گستردگی علوم و فضاهای مجازی و حقیقی نه تنها دچار تشخیص اشتباه نشویم بلکه به دیگران هم در اشتباه نکردن کمک کنیم.
خداشناسی
چرا بعضی از بی ایمان ها در ناز و نعمت اند و بعضی با ایمان ها در گرفتاری در حالی که نماز میخوانند و روزه میگیرند؟ مگر خداوند خیر محض نیست پس چرا این همه سیل و زلزله و بلا از او سر می زند؟ چرا من از کودکی مانند ایت الله بهجت در خانواده ای مذهبی به دنیا نیامدم تا امروز من هم مثل ایشان شوم؟ اصلا هدف از خلقت من چه بود؟ چرا خداوند با اینکه میداند بعضی به جهنم می روند باز هم آن ها را می آفریند؟ آیا ظرفیت انسان را خدا به او داده ؟ اگر خدا داده پس ایا ما مجبور به رفتن راه طبق ظرفیت خود نیستیم؟اگر تاکنون چنین سوالاتی برایتان پیش آمده جواب شما در خداشناسی است.
تاریخ تمدن
بشر از ابتدای آفرینش همیشه به دنبال هویت خویش بوده است.که من کیستم از کجا آمده ام و به کجا می روم. اینکه قبل از من هم انسان های دیگری بر روی زمین بوده اند؟ جدا اگر حضرت آدم از بهشت هبوط نمی کرد ما الان در بهشت بودیم؟ آن درخت چه بود آدم علیه السلام نباید به آن نزدیک می شد؟ فرق پیامبران الولعزم با بقیه در چیست؟ عزم بر چه کاری داشتند؟ جایگاه من در نظام خلقت کجاست؟ نقش کشور عزیز من ایران در این تمدن تاریخی چیست؟ و هر سوالی که مربوط به هویت یک ایرانی مسلمان است را می توانید در این کلاس دنبال کنید.
امام شناسی
انسان جز برای معرفت به خدا آفریده نشده است. ولی از آنجا که خداوند دیدنی نیست تا با او هم نشینی کنیم و یا شبیه ما نیست که از طریق صفات خود او را بشناسیم، لذا ضروری است هر موحدی برای شناخت خداوند، بزرگ ترین تجلی او یعنی امام را بشناسد. اینکه امام کیست؟ چه خصوصیاتی دارد؟ رابطه ی او با ما چیست؟ آیا آنچه در فکر ما می گذرد را امام میداند؟ علم امام تا چه حد است؟ فرق امام با نبی چیست؟ چگونه می شود با اشک ریختن برای امام حسین علیه السلام تمام گناه انسان بخشیده شود و هر سوالی که در مورد امامان شیعه است در این درس پیگیری می شود.
درس اخلاق ، تفسیر قرآن و نهج البلاغه
در قرآن، بیان مثل بیان کتابهای بشری نیست که یک فصلبندی بکنند، موضوعبندی بکنند؛ نه، خدای متعال در قرآن گاهی با یک کلمه، با یک اشاره، یک دریای معرفت را به سمت انسان سرازیر میکند که اگر چنانچه تدبّر کنیم، اگر فکر کنیم، اگر ابعاد را بسنجیم، اگر از خرد بشری برای فهم آن استفاده بکنیم، گاهی معارف عجیبی در یک کلمه برای انسان حاصل میشود.(بیانات مقام معظم رهبری در محفل انس با قرآن کریم ۱۴۰۱/۱/۲۵) از طرفی هم سخن امیرالمومین نهجالبلاغه است؛ فصیحترین کلام آدمی در میان عرب. «نهج البلاغه» اوج هنر و اوج زیبایی است؛ زیبایی لفظ و زیبایی معناست. انسان مبهوت میماند! هیچ شاعر بزرگ عرب، هیچ نویسندهی هنرمند عرب، نتوانسته بگوید که من از مراجعهی به نهجالبلاغه بینیازم(بیانات در خطبههای نماز جمعهی تهران ۱۳۷۸/۱۰/۱۰) فلذا بر آن شدیم تا در دروس دوره حوزه دانشجویی پای درس این معارف ناب در محضر حجت السلام والمسلمین سید حسن علوی بنشینیم و بهره ببریم.
کلاس های معرفتی و کاربردی
شیطان شناسی - مدیریت بحران رهبری - مهدویت - تاریخ - سواد رسانه و .....